Maailman suurin ja kallein mainostaulu Times Squarella

Yhdysvaltain New Yorkin Times Squarelle Clear Channelin toimesta avattu mainostaulu on maailman suurin ja kallein. Taulu avattiin loppuvuodesta 2014, ja sen ensimmäinen mainostaja oli kukapa muu kuin hakukonealan jättiläinen Google.

Valtaisa koko ja uskomaton laatu

Clear Channelin mainostaulu on todellakin ainoa laatuaan. Sen koko on jotakin ennen näkemätöntä, nimittäin se on huimat kahdeksan kerrosta korkea ja pituudeltaan yhtä mahtava kuin jalkapallokenttä. Broadwaylla se ulottuu kokonaisen korttelin mitan verran. Myös mainostaulun resoluutio on uskomaton ja parempi kuin minkään television, nimittäin siinä on 24 miljoonaa led-pikseliä.

Kallista lystiä mainostajalle

Avajaispäivänä mainostaululla nähtiin taidetta. Clear Channelin taulun ensimmäisenä varsinaisena mainostajana toimi hakukonejätti Google. Mainostajalle mainostaululla komeilu on kaikkea muuta kuin edullista huvia, nimittäin 4 viikon mainostusaika kustantaa hurjat 2,5 miljoonaa dollaria eli vajaat 2 miljoonaa euroa.

Mikä on Times Square?

Times Square on New Yorkin Manhattanilla sijaitseva alue, joka sijaitsee Broadwayn ja 42nd Streetin risteyksen ympäristössä. Se rajoittuu itä-länsi -suunnassa 6th ja 9th Avenueihin ja pohjois-etelä -suunnassa suunnilleen 39th ja 52nd Streetin väliselle alueelle.

Times Square muodostaa Manhattanin keskustan kaupallisen osan ja se onkin Manhattanin suosituin vierailukohde. Siellä otetaan enemmän selfieitä kuin missään muualla New Yorkissa.

Alue on täynnä LED-valotauluja, värejä ja erilaisia hahmoja, kuten satuhahmoiksi tai julkisuuden henkilöiksi pukeutuneita katutaiteilijoita, joiden kanssa voi maksusta ottaa yhteiskuvia.

Suurin osa moottoriliikenteestä on Times Squarella suljettu vuonna 2009, ja se on muutettu lähes täysin jalankulkualueeksi, mutta muutamat metrolinjat pysähtyvät alueella.

Times Square on varsinkin musiikin ystävien mekka, sillä alueelta ja sen ympäristöstä löytyy peräti 40 kappaletta teattereita, jotka tarjoavat musikaalielämyksiä päivittäin. Etsit sitten klassikkoesitystä tai uusinta uutta, löydät täältä varmasti etsimäsi.

Myös shoppailuhirmulle paikka on kuin taivas, sillä alue pursuaa toinen toistaan mahtavampia liikkeitä, joiden aukioloajat ovat erittäin pitkät.

Nimi Times Square on perua 1900-luvun alusta, kun aukiolla sijaitsi New York Timesin pääkonttori.

Tavoittaa kerralla jopa satoja miljoonia katsojia

Times Square tavoittaa kerralla jopa satoja miljoonia katsojia.