in , , ,

Sebastian Tynkkynen: Vasemmistoliitto on äärivasemmistoa?

Europarlamentikko Sebastian Tynkkysen (ps) viesti X.com-palvelussa herättää keskustelua siitä, miten poliittista ääriajattelua määritellään ja kenelle äärioikeiston tai äärivasemmiston leima kuuluu. Tynkkynen kritisoi erityisesti vasemmiston käytäntöä leimata perussuomalaiset äärioikeistolaisiksi, vaikka hänen mukaansa tämä määritelmä ei vastaa puolueen asemaa Euroopan eikä Suomen kontekstissa.

Tynkkysen mukaan perussuomalaiset ovat Euroopan parlamentin ECR-ryhmässä (Euroopan konservatiivit ja reformistit), jonka oikealla puolella on vielä Patriootit ja Suvereenit -ryhmät. Tämä tarkoittaa hänen mukaansa, että perussuomalaiset eivät edes sijoitu eurooppalaisessa mittakaavassa poliittisen kentän äärilaitaan. Suomen sisäpolitiikassa perussuomalaiset ovat hallituksessa ja edustavat varapääministeripuoluetta, joka sai viime vaaleissa merkittävän 23 % kannatuksen eduskunnassa – näin ollen he eivät edusta marginaalia tai ääripäätä suomalaisessa yhteiskunnassa.

Tynkkynen pitää perusteltuna vasemmistoliiton määrittelemistä äärivasemmistoksi

Tynkkynen nostaa esiin, että vasemmiston määritteleminen äärivasemmistoksi voisi olla perusteltua erityisesti Vasemmistoliiton kohdalla. Hänen mukaansa vasemmiston asenteet ovat ristiriidassa turvallisuutta ja vastuullista politiikkaa tukevien toimenpiteiden kanssa. Hän mainitsee vasemmiston vastustaneen hävittäjähankintoja, rajaturvallisuuden parantamista sekä vastuullista maahanmuuttopolitiikkaa, mikä hänen mielestään heikentää Suomen turvallisuutta. Lisäksi Tynkkynen viittaa vasemmistolaisten kannattajien radikaaleihin toimenpiteisiin, kuten rautateiden sulkemiseen ja mielenosoituksiin valtioneuvoston linnan edustalla, jotka hänen mukaansa rikkovat yhteiskuntarauhaa ja uhkaavat sananvapautta.

Lopuksi Tynkkynen ehdottaa, että vasemmiston leimakirves pitäisi kääntää itseensä: voiko Vasemmistoliittoa pitää äärivasemmistona ja sosiaalidemokraatteja maltillisena vasemmistona? Tynkkysen viesti herättää kysymyksen siitä, missä määrin poliittinen leimaaminen palvelee poliittista keskustelua ja miten puolueet määrittelevät oman paikkansa yhteiskunnan ja politiikan kentässä.

Hänen esiin nostamansa teemat heijastavat syvää kahtiajakoa ja erimielisyyttä siinä, mikä katsotaan äärimmäiseksi, vaaralliseksi tai yhteiskuntaa hajottavaksi poliittiseksi toiminnaksi. Tynkkysen näkemys edustaa perussuomalaisten pyrkimystä asemoitua kansan syvien rivien äänenä ja vastavoimana vasemmistolaisille liikkeille, jotka hänen mukaansa ajavat marginaalisia ja yhteiskuntaa haastavia tavoitteita.

Lähde: Sebastian Tynkkynen x.com, Kuva: eduskunta

Vastaa

GIPHY App Key not set. Please check settings

Keittiöpsykologi: Onko kuppisi puoliksi täynnä, puoliksi tyhjä vai kokonaan nurin?

Riikka Purra: Politiikassa ei riitä, että on oikeassa