in , ,

Velkajärjestelyhakemusten määrä laskussa tammi-syyskuussa 2024



Tilastokeskuksen tuoreiden tietojen mukaan yksityishenkilöiden velkajärjestelyhakemusten määrä on laskenut hieman vuoden 2024 aikana. Tammi–syyskuun aikana käräjäoikeuksiin jätettiin yhteensä 3 600 velkajärjestelyhakemusta. Tämä merkitsee 1,4 prosentin laskua edellisvuoteen verrattuna, sillä vastaavana ajankohtana vuonna 2023 hakemuksia jätettiin 52 kappaletta enemmän.


Velkajärjestely on menettely, jonka avulla ylivelkaantuneet henkilöt voivat päästä taloudellisesti kestävälle pohjalle velkojen uudelleenjärjestelyjen kautta. Tiedotteen mukaan hakemusmäärien lasku voi viitata taloudellisen tilanteen lievään paranemiseen tai velkaantuneiden henkilöiden mahdollisuuksiin löytää muita ratkaisuja ongelmiinsa ilman oikeudellisia prosesseja.


Vaikka velkajärjestelyhakemusten määrä on ollut maltillisessa laskussa, yksityishenkilöiden velkaongelmat ovat edelleen merkittävä yhteiskunnallinen haaste. Ylivelkaantuminen voi johtua esimerkiksi työttömyydestä, terveydellisistä syistä tai maksuhäiriöistä, jotka vaikeuttavat henkilöiden taloudenhallintaa.

lähde: Tilastokeskus


Vastaa

GIPHY App Key not set. Please check settings

Eduskunta hyväksyi nikotiinipussien lisäämisen tupakkalain piiriin

Puolustusvoimille hankitaan inertiapaikannuslaitteita – Uuden puitesopimuksen on määrä parantaa Suomen puolustusvalmiutta