in

Kouvolassa juhlittiin leikkausten peruuttamista

Kouvolassa on pidetty kesällä kaksi kertaa iso toritapatuma, ensin kokoonnuttiin sen puolesta että saataisiin pitää yöpäivystys ja nyt sitten juhlittiin sitä että yöpäivystyksen lopettamista ei tullut. Tosin yöpäivystykseen tuli muutoksia, henkilökunnan vähennyksiä yökokoonpanoon. Torilla oli jaossa kahvia ja tuhat Korian palvilihan makkaraa, joista 880 jaettiin kun grillit laitettiiin kiinni hävikin vähentämiseksi. Väkeä paikalla oli vähemmän mitä esimmäisessä tapahtumassa. Viileähköllä ilmalla ollut varmaan osuutta asiaan.

Aika harvinaista on että leikauksia perutaan mutta nyt onnistui.

video
play-sharp-fill

Taustaa: Kouvolan Ratamo-terveysaseman yöpäivystyksen sulkeminen herätti vastustusta

Kouvolassa järjestettiin 11.5.2024 tapahtuma, jossa vastustettiin Ratamo-terveysaseman yöpäivystyksen sulkemista ja sen siirtämistä Kotkaan. Päätös keskittää yöaikainen päivystystoiminta Kotkaan on herätti laajaa kritiikkiä, erityisesti huolen potilasturvallisuuden vaarantumisesta ja hoitoonpääsyn viivästymisestä.

Tapahtumassa pidetyissä puheissa korostettiin, että sulkeminen vaikuttaisi erityisesti vanhuksiin, kiireellistä hoitoa tarvitseviin, kuten aivohalvauspotilaisiin, sekä syrjäseutujen asukkaisiin, joille matka Kotkaan voisi olla jopa 100 kilometriä. Puheenvuoroissa painotettiin myös yöpäivystyksen tärkeyttä alueen asukkaiden lisäksi muille tärkeille toimijoille, kuten poliisille, puolustusvoimille ja teollisuudelle.

Tapahtuman osallistujat varoittivat myös potilaiden kuljetuksiin liittyvistä lisäkustannuksista sekä infrastruktuurin kuormittumisesta. Ratamon yöpäivystyksen kohtalo on edelleen avoin, ja sen säilyttämisestä käydään neuvotteluja taloudellisten ja resurssikysymysten pohjalta.

Vastaa

GIPHY App Key not set. Please check settings

VIDEO: Kamala Harris meni täysin lukkoon haastattelussa

Twitchin uusi dj-sääntö, Paulinpelivideot: suositus olikin pakko