in

Twitch streamaajia Lego Mastersin uudella kaudella

Nelosen tiedote: ”Ensi viikolla alkava LEGO Masters Suomi todistaa, että leikki-ikä on koko ikä.

Suosikkiohjelma LEGO Masters Suomen uudella kaudella studio jää taakse, ja kilpailijoiden on laajennettava luovuutta ja ajatteluaan kirjaimellisesti boksin ulkopuolelle. LEGO Masters Suomi alkaa Nelosella ja Ruudussa torstaina 24.10. klo 20.

Miljoonat LEGO-palikat siirtyvät joka jaksossa kilpailijoiden mukana toinen toistaan näyttävimpiin ja haastavimpiin rakennuspaikkoihin. LEGO-teosten nähdään uudella kaudella synnyttävän uusia maailmoja vaikkapa teatterin lavalla tai pesäpallokentällä. Torstaina nähtävässä ensimmäisessä jaksossa junarata syntyy upeaan merimaisemaan Helsingissä.

LEGO Masters Suomi -voittajan himoitusta tittelistä kamppailee kahdeksan kilpailijaparia ympäri Suomen. He ovat esimerkiksi LEGO-piireissä kyntensä näyttäneitä pitkän linjan rakentajia, ystävyksiä, joita yhdistää yhteinen harrastus, tai myöhemmällä iällä LEGO-palikoista innostuneita luovien alojen ammattilaisia. Mukana ovat myös mm. äiti ja poika sekä sisko ja sen veli.

Ensimmäisessä jaksossa selviää muun muassa, mitä tarkoittaa kirjainlyhenne AFOL.
AFOL eli Adult Fan Of LEGO, ohjelman päätuomari, LEGO Groupin luovana johtajana työskentelevä Esa Nousiainen opastaa juontaja Christoffer Strandbergia.

AFOLiksi tunnustautuvat mm. LEGO-harrastajien yhteisössä toisiinsa tutustuneet Niina ja Saija sekä pöytyäläinen Velmeri, joka pitää kotikunnassaan maailman toiseksi suurinta LEGO-museota. 

LEGO Masters Suomi alkaa Nelosella ja Ruudussa torstaina 24.10. klo 20.

Lego Masters on kansainvälinen TV-ohjelmaformaatti, joka tuo yhteen lahjakkaimpia Lego-harrastajia kilpailemaan luovista ja teknisesti vaativista rakenteluhaasteista. Alun perin ohjelman konsepti kehitettiin Iso-Britanniassa vuonna 2017, missä se saavutti suuren suosion. Katsojat ihastuivat osallistujien uskomattomiin rakennelmiin ja kilpailun jännitykseen. Pian Lego Masters levisi useisiin muihin maihin, ja siitä on tullut maailmanlaajuinen ilmiö.

Ohjelmaa on esitetty monissa maissa, kuten Yhdysvalloissa, Australiassa, Saksassa, Ranskassa ja Hollannissa. Jokaisessa maassa kilpailijat ottavat mittaa toisistaan erilaisissa haasteissa, kuten valtavien teemarakennelmien luomisessa, teknisesti haastavien Lego-konstruktioiden toteuttamisessa ja luovuuden rajojen venyttämisessä. Eri versioissa tuomaristoon kuuluu Legon mestarirakentajia, julkisuuden henkilöitä sekä teknisiä asiantuntijoita, jotka arvioivat teosten estetiikkaa, tarinankerrontaa ja rakenteellista kestävyyttä.

Lego Mastersin suosio perustuu pitkälti sen kykyyn inspiroida katsojia ja kilpailijoita ilmaisemaan itseään ja hyödyntämään luovuuttaan. Ohjelma on ollut menestys eri puolilla maailmaa, ja sen vaikutus ulottuu Lego-harrastajista perheisiin, jotka innostuvat rakentamaan ja luomaan omia teoksiaan. Ohjelman laajamittainen levinneisyys ja versiot eri kulttuureissa ovat osoitus sen kansainvälisestä vetovoimasta.

Mukana tälläkaudella 2024 on kaksi Twitch streamaaja, Maatukka ja Elinamme eli Matilda 28 Hyvinkäältä ja Elina 32 Oulusta. Matildan steami sisältö yleensä taidetta eli piirretään ja maalataan. Välillä kohteena on kissatauluja tai tilaustöitä. Matilda on kuvittanut myös kirjaa. Matildan Darrakatti kauppa https://holvi.com/shop/darrakatti/ Elina virkkaa tai neuloo streameissä esimerkiksi pieniä pehmoeläimiä, mutta välillä on kokkauslivejäkin ollut.

https://www.twitch.tv/elinamme https://www.twitch.tv/maatukka

Katso alla olevasta linkistä kun Matilta ja Elina kertovat ohjelmassa olostaan katsojilleen Twitch streamissä. https://www.twitch.tv/videos/2278303760?t=00h21m15s

Muita kilpailijoita kaudella ovat,

Niina 41 Helsinki ja Saija 39 Tampere

Tiina 39 ja Sami 17 Haapavesi

Markus 36 Pori ja Merja 45 Tornio

Rami 38 Vantaa ja Anssi 38 Lappeenranta

Miska 24 ja Thomas 24 Helsinki

Ella 29 Espoo ja Helmi 29 Helsinki

Ari 43  ja Velmeri 18 Pöytyä

Emme saaneet kommenttia Elinalta tai Matildalta.

Vastaa

GIPHY App Key not set. Please check settings

Keittiöpsykologi: Onko toinen ihminen ystävä vai ”ystävä”

Pankkipalveluihin helpotusta yhdistyksille ja pienyrityksille? – Valtiovarainministeriön työryhmä pohtii ratkaisuja