in

Pankkipalveluihin helpotusta yhdistyksille ja pienyrityksille? – Valtiovarainministeriön työryhmä pohtii ratkaisuja

Valtiovarainministeriö on asettanut työryhmän selvittämään pankkipalveluiden saavutettavuuteen liittyviä ongelmia erityisesti yhdistysten ja pienyritysten osalta. Työryhmän tehtävänä on arvioida, miten pankkilainsäädäntöä ja toimintatapoja tulisi kehittää niin, että pankkipalvelut olisivat tasavertaisesti kaikkien saatavilla.

Ministeriön aiemmassa arviomuistiossa nostettiin esiin, että yksityishenkilöt voivat nykyisin käyttää peruspankkipalveluja suhteellisen ongelmattomasti, mutta erityisryhmillä, pienillä yrityksillä ja yhdistyksillä on yhä merkittäviä haasteita pankkipalveluiden saamisessa. Haasteita ilmenee etenkin henkilökohtaisen asiakaspalvelun saatavuudessa, riippumatta siitä, käytetäänkö palvelua fyysisesti, verkossa tai puhelimitse.

Ehdotuksia parannuksista

Työryhmän tavoitteena on valmistella ehdotus hallituksen esitykseksi, joka edistäisi seuraavia asioita:

  1. Pienyritysten ja yhdistysten pankkipalvelut: Tarkoituksena on varmistaa, että mikro- ja pienyritykset sekä yhdistykset saavat riittävät pankkipalvelut kohtuullisin ehdoin. Tähän kuuluu peruspankkipalveluiden laajentaminen koskemaan myös näitä toimijoita.
  2. Asiakaspalvelun parantaminen: Tavoitteena on kehittää sääntelyä niin, että peruspankkipalvelut ovat helposti saavutettavissa ja asiakaspalvelu toimisi tasavertaisesti myös erityisryhmille. Asiakkaiden pitää saada vastaukset kysymyksiinsä ja ratkaisunsa ongelmiin kohtuullisessa ajassa.
  3. Pankkien toimintatapojen selkeyttäminen: Työryhmä pyrkii täsmentämään pankkien velvollisuuksia ja menettelytapoja, jotta palveluntarjonnalle ei muodostuisi perusteettomia esteitä. Tämä liittyy erityisesti de-risking-ilmiön ehkäisyyn, jossa pankit ovat varovaisia tarjotessaan palveluita riskialttiina pitäville asiakasryhmille.

Pienyritykset ja yhdistykset voivat mahdollisesti saada helpotusta pankkipalveluihinsa, mikäli työryhmän ehdotukset etenevät lainsäädäntöön saakka.

Vastaa

GIPHY App Key not set. Please check settings

Twitch streamaajia Lego Mastersin uudella kaudella

Keittiöpsykologin: Suo siellä, vetelä täällä. Ajatuksia EU:sta eli ”vääränkurkun direktiivi”