in

Filosofi ja kasvatustieteilijä Tapio Puolimatka -koronakriisin järkyttävästä epäonnistumisesta

Tapio Puolimatkan videohaastattelun pohjalta tehty yhteenveto paljastaa koronakriisin suurimmat ongelmat ja väärinkäytökset.

Tapio Puolimatka, tunnettu filosofi ja kasvatustieteilijä, on ottanut rohkeasti kantaa koronakriisin aikana tehdyihin virheisiin ja ihmisoikeusloukkauksiin. Haastattelussa hän ei säästellyt sanojaan, vaan nosti esiin, kuinka korona-aika oli maailmanlaajuinen epäonnistuminen, joka johti ihmisoikeuksien polkemiseen ja järjettömiin toimenpiteisiin.

Puolimatka aloittaa suoraan: ”Korona-aika oli maailmanlaajuinen epäonnistuminen.” Hän kritisoi erityisesti sulkutoimia, jotka olivat hänen mukaansa paitsi hyödyttömiä, myös äärimmäisen vahingollisia. ”Sulkutoimet olivat niin kalliita, että niiden hyödyt olivat 100 kertaa pienemmät kuin haitat,” hän toteaa. Suomen toimien lisäksi hän nostaa esiin kansainvälisen propagandan, joka oli tarkoituksellista pelottelua ja manipulointia.

Erityisen huolestuttavaa Puolimatkalle oli lasten ja nuorten kohtelu. Koulut suljettiin, harrastukset rajoitettiin, ja rokotuspakkoa käytettiin melkein uhkailuna. ”Lapset eivät päässeet harrastamaan, jos he eivät olleet ottaneet rokotetta. Tämä on käsittämätöntä ihmisoikeuksien polkemista,” hän sanoo suoraan.

Puolimatka ei pelkää puhua myös poliittisista ja taloudellisista motiiveista sulkujen takana. Hän viittaa pandemiaharjoituksiin, joita rahoittivat muun muassa Bill Gatesin säätiö ja Maailman terveysjärjestö, ja kysyy, kuka oikeastaan hyötyi koko kriisistä. ”Maailman rikkaimmat ihmiset kaksinkertaistivat omaisuutensa pandemian aikana, kun pienyritykset kärsivät,” hän huomauttaa.

Kriittinen ääni on ollut Puolimatkalle kallis hinta, sillä hän on kohdannut vastaansa sensuuria ja mustamaalausta. Hän kutsuu itseään ”kriittiseksi ajattelijaksi”, mutta korostaa, että kyse on vain totuuden etsimisestä. ”Jos kyseenalaistat yhteiskunnallisia toimia, sinut leimataan salaliittoteoreetikoksi,” hän kuittaa.

Puolimatka ei jätä kritiikkiä vain Suomeen, vaan laajentaa sen globaaliksi ongelmaksi. Hän kysyy, onko länsimainen demokratia vaarassa, kun totalitaristiset toimet ja propagandamallit lainataan Kiinasta. ”Onko tämä tulevaisuuden malli, joka korvaa demokratian?” hän pohtii.

Hän myös kritisoi mediakenttää, joka toi esiin vain yhden totuuden ja vaiennettiin toisinajattelijat. ”Medialla on keskittyneet omistajat, jotka hyötyvät samoista toimista kuin ne, jotka päättävät rokotevelvoitteista,” hän toteaa.

Lopuksi Puolimatka korostaa, että yksilönvapaus on korkein arvo, jota ei pitäisi uhrata minkään kriisin nimissä. Hän varoittaa, että jos annamme valtion tai globaalien toimijoiden päättää terveydestämme, olemme menettäneet jotain perustavanlaatuista ihmisyydestämme.

Puolimatkan kirja ”Ihmisyys uhattuna” on saatavilla netistä, ja hän toivoo, että sen kautta yhä useampi heräisi pohtimaan, mihin suuntaan yhteiskuntamme oikeasti on menossa.

Olemmeko valmiita kohtaamaan nämä virheet ja korjaamaan ne? Puolimatkan mukaan Suomi ei ole vielä valmis, mutta hän uskoo yksilön voimaan muuttaa historiaa. ”Yksi ihminen voi muuttaa historian suunnan,” hän muistuttaa.

Tämä haastattelu on herättävä ja provosoiva herätys, joka ei peittele totuutta, vaan nostaa esiin ne epäkohdat, joita monet pelkäävät edes mainita. On aika keskustella näistä asioista avoimesti.

video
play-sharp-fill

Vastaa

GIPHY App Key not set. Please check settings

Neljän nuoren kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta uutta tietoa

Poliisi: Takaa-ajo pysähtyi vasta piikkimattoon