in

Kymmenet tuhannet kreikkalaiset vaativat sunnuntaina oikeutta Tempen junaturman uhreille

Sunnuntaina 26.01 Ateenassa, Kreikan pääkaupungissa, järjestettiin yksi suurimmista mielenosoituksista viime vuosina. Mielenosoittajat vaativat oikeudenmukaisuutta uhreille ja syyllisten saattamista vastuuseen. Mielenosoitus oli seurausta siitä, että paikallinen media oli julkaissut äänitallenteen, joka viittasi siihen, että osa onnettomuuden uhreista olisi voinut selviytyä itse törmäyksestä, mutta kuoli myöhemmin tulipalossa. Tämän tulipalon alkuperä on yhä selvittämättä, ja se roihusi yli tunnin ajan onnettomuuden jälkeen.

Helmikuussa 2023 tapahtunut Tempen junaturma on edelleen syvä haava Kreikassa, ja kymmenet tuhannet kansalaiset ovat nousseet kaduille vaatimaan oikeutta. Kyseessä oli Kreikan historian pahin rautatieliikenneonnettomuus, jossa kuoli 57 ihmistä, kun tavarajuna törmäsi matkustajajunaan, joka oli täynnä opiskelijoita.

Tempen traaginen tapahtuma on herättänyt raivoa koko maassa, ja mielenosoituksia on pidetty paitsi Kreikassa myös useissa ulkomailla sijaitsevissa kreikkalaisissa yhteisöissä. Mielenosoittajat kantavat kylttejä, joissa lukee ”Emme unohda”, ja Syntagma-aukiolla kuului huutoja ”Murhaajat, murhaajat”.

Tutkinta on edelleen kesken, ja viranomaiset selvittävät onnettomuuden syitä. Onnettomuus tapahtui aivan ennen puoltayötä 28. helmikuuta 2023, kun tavarajuna ja matkustajajuna törmäsivät toisilleen Tempen läheisyydessä, noin 10 kilometriä Larissan kaupungista. Onnettomuus sattui rautatieyhteyksellä, joka yhdistää Ateenan Kreikan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Thessalonikiin. Tämä katastrofi ei ollut vain tragedia, vaan myös herätys Kreikan rautatieliikenteen huonoon tilaan, joka oli kärsinyt kymmenen vuoden talouskriisin ja säästötoimien seurauksena.

Kreikkalaiset jatkavat taistelua oikeudenmukaisuuden puolesta, ja Tempen onnettomuus jäänee kansakunnan muistiin symbolina, jossa vaaditaan vastuullisuutta ja muutosta.

Vastaa

GIPHY App Key not set. Please check settings

Merikaapeleita vahingoittuu vuosittain 100-200 kertaa

Ulkomaalaistaustainen nimi voi yhä vaikeuttaa työllistymistä Suomessa