Euroopan komission eilen julkaisema ehdotus EU:n budjetiksi vuosille 2028–2034 on herättänyt voimakasta kritiikkiä. Muun muassa Saksa ja Suomi ovat suhtautuneet budjettiesitykseen torjuvasti. Kritiikkiä lisää myös se, että komission mukaan merkittävä osa kasvavasta budjetista suunnataan puolustukseen ja Ukrainan tukemiseen – sekä EU:n kilpailukyvyn vahvistamiseen.
Poliitikko ja kirjailija Paavo Väyrynen käsittelee aihetta uusimmassa blogikirjoituksessaan. Hän arvostelee voimakkaasti budjetin painotuksia ja kyseenalaistaa erityisesti puolustusmenojen lisäämisen EU:n tasolla. Väyrysen mukaan aluepuolustus ei kuulu EU:n toimivallan piiriin, vaan se tulisi hoitaa Naton kautta – linja, jota myös pääministeri Petteri Orpo on korostanut.
Euron rakenteelliset ongelmat EU:n taantuman taustalla
Väyrynen liittää blogissaan EU:n taloushaasteet ennen kaikkea yhteisvaluutta euroon. Hänen mukaansa euroalueen maiden erilaiset kansantaloudet eivät sovellu yhteisen rahan piiriin, ja tämä on heikentänyt erityisesti heikompien talouksien kilpailukykyä.
– ”Euron olisi pitänyt olla yhteinen raha, jonka rinnalla kansalliset valuutat säilyvät,” Väyrynen kirjoittaa ja muistuttaa saksalaisen Wolfgang Schäublen 1990-luvun ehdotuksesta, jossa vain vahvimmat taloudet olisivat siirtyneet täyteen yhteisvaluuttaan.
Väyrysen mukaan eurosta tuli keino syventää EU:n liittovaltiokehitystä – myös silloin, kun euro aiheutti ongelmia. Ratkaisuja on hänen mukaansa haettu liittovaltiokehityksen kiihdyttämisellä, nyt muun muassa yhteisvelan avulla.
Uusi kansalaisaloite euroäänestyksestä
Blogissaan Väyrynen ilmoittaa jättäneensä uuden kansalaisaloitteen euroaluejäsenyydestä järjestettävästä kansanäänestyksestä. Aiemman aloitteen hän jätti jo vuonna 2015, ja nyt esitys on päivitetty uuteen muotoon.
Aloite on allekirjoitettavissa osoitteessa:
www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/15595
Suomi huijattiin Euroon.
Maastrichtin sopimuksen sanalla ”as appropriate” käsitteellä opn 13 merkitystä.
Kun äänestettiin, niin sille annettiin merkitys että sopimus ei velvoita liittymään euroon.
Myöhemmin sanalle ”as appropriate” annettiin merkitys että sopimus velvoittikin liittymään euroon…..
Maastrichtin sopimuksen.
Ydin ongelma on siinä että sopimuksen sanalla ”as appropriate” on 13 eri merkitystä. Joten sitä voidaan tulkita 13 eri tavalla.
Puhemies ymmärsi asian aikanaan näin:
myös silloinen eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen uskoi, ettei EU-äänestyksen yhteydessä vielä päätetä markan kohtalosta. Hän kertoi asiasta Suomen Kuvalehden haastattelussa (15/1997).
MYÖHEMMIN sitten kerrottiin eduskunnalle, vuosia sen jälkeen kun eduskunta oli hyväksynyt Maastrihtin sopimuksen, että itse asiassa Maastrichtin sopimus velvoitti Suomen liittymään euroon ja, että eduskunta olisi jos Maastrihtin sopimuksen hyväksyessään ”porannut reiän perustuslakiin” sen hyväksymällä
Sanakirja:
appropriate=varattu, sopiva, osoitettu, täsmällinen, sovelias, asianmukainen, kohtuullinen, osuva, asiaankuuluva, asianomainen, tarkoituksenmukainen, sattuva, asiallinen, oikea
Maastrichtin sopimuksen 5 kohta:
5. During the second stage, each Member
State shall, as appropriate, start the
process leading to the independence of
its central bank, in accordance with
Article 108
Ruotsi on hyväksynyt saman Maastrictin sopimuksen, ja siellä on katsottu että Maastrictin sopimus ei velvoita euroon siirtymistä.
Uskon että jos Suomessa jörjestettöisiin lailliset presidentinvaalit, niin Suomella ei olisi ongelmia Venäjän kanssa.
Väyrynen voisi kannella presidentinvaaleista oikeuskanslerille, niin saataisiin lailliset vaalit Suomeen.
Suomen presidentinvaalit oli laittomat, ja ne on uusittava!
Suomen presidentinvaalit oli laittomat; kukaan ei tiennyt että mikä oikeesti oli viimeinen päivä jättää kannattajakortit. Kaikki luuli että se oli 12.12,2023 todellisuudessa se oli 21.12.2023 Asia selvisi vasta 12.12.2023.
KKO:2009:39:
Korkeimman hallinto-oikeuden ennakkopäätöksen KHO:2009:39 mukaan, jos vaaliviranomaiset ovat antaneet puutteellista tietoa, ja se on voinut vaikuttaa vaalitulokseen, niin vaalit on laittomat ja ne on uusittava.
Presidentinvaalit 2024:
Ehkä joku muukin olisi hakenut presidentiksi, jos olisi tiennyt että kannattajakorttien keräämiseen on aikaa 21.12.2023 asti, eikä vain 12.12.2023 asti.
Puutteellinen tieto on siten voinut vaikuttaa presidentinvaalien tulokseen. Siksi vaalit on uusittava.
Kannattajakortteja olisi pitänyt kerätä 20000 kpl.
Aiheesta tarkemmin ja lähteet:
Vaaliviranomaiset antoivat puutteellista tietoa ehdokkaille siitä milloin vaalikortit piti viimeistään toimittaa.
Ehdokkaille kerrottiin näin Vaalit.fi sivuilla:
Ehdokashakemukset viimeistään jätettävä Helsingin vaalipiirilautakunnille 12.12.2023.
Ehdokkaat ja mm. YLE ja Helsingin Sanomat ovat ymmärtäneet sen niin että myös vaalikortit on jätettävä 12.12.2023 mennessä.
YLE
12.12.
Kannattajakorttien viimeinen jättöpäivä on tänään.
Helsingin Sanomat
12.12
Jos 20 000 kannattajakorttia on kasassa, ne pitää jättää Helsingin vaalipiirilautakuntaan kello 16:een mennessä.
MYÖS ehdokas Paavo Väyrysellä oli väärä kuva vielä 12.12 siitä milloin kortit pitää viimeistään jättää:
Helsingin sanomat 12.12:
Aiemmin tiistaina Väyrynen kertoi tiedotteessa, ettei hän ole saanut kasaan tarvittavia kannattajakortteja ja että valitsijayhdistys ei aikoisi siksi toimittaa kerättyjä kannattajakortteja vaalipiirilautakunnalle.
SE, ettei kortteja ehkä ole vielä tässä vaiheessa tarpeeksi, ei välttämättä ole este Väyrysen ehdokkuudelle. Jätettyä hakemusta voi nimittäin täydentää ehdokasasettelun vahvistamiseen asti, vaalipiirilautakunnasta kerrotaan.
Ehdokasasettelu vahvistetaan 21. joulukuuta. Menettelyllään Väyrynen onnistui siis hankkimaan itselleen noin viikon lisäaikaa kannattajakorttien keräämiseen.
Maaseudun tulevaisuus 12.12.2024
Jos kortteja on liian vähän, se ei heti tarkoita ehdokkuuden menetystä, vaan hakemusta voi täydentää ehdokasasettelun vahvistamiseen asti, vaalipiirilautakunnasta selitetään.
Ehdokasasettelu vahvistetaan 21. joulukuuta. Väyrynen sai tempauksellaan siis ainakin viikon lisäaikaa korttien keräämiseen, jos hänellä ei vielä niitä riittävästi ole.
Juttua muokattu kello 17.01. Lisätty tieto siitä, että jätettyä hakemusta voi myöhemmin täydentää
Hölmöläisiä vedätetään 100-0.
”presidentti” Stubb teki tohtorin työs siitä miten eu:sta saadaan liittovaltioa:
Pääsanoma on se että jos eu:lla on yhteinen vihollinen tai uhka jota se ratkoo yhdessä, niin näitä ongelmia ratkomalla eu:sta saadaan liittovatio.
Nyt eu ja Stubb on ollut sössimässä rauhanneuvotteluita, ja nyt on sitten yhteinen uhka.
Nyt sitten saadaan eu lähemmäs liittovaltiota. 2000 miljardin budjetti…
Näin hölmöläisiä ohjataan.
Eu ei ole kertaakaan edes yrittänyt neuvotella rauhasta. Stubbin ”venäjä uskoo vain voimaa”. Sanoisi vaan suoraan että Venäjää ärsyttämällä yritetään saada eu:sta liittovaltio.
Vuonna 1999 Stubb väitteli filosofian tohtoriksi (PhD) kansainvälisestä politiikasta London School of Economicsssa.[4] Väitöskirjan aiheena oli Euroopan unionin joustava yhdentyminen.[5]