in

Puolustusministeriö isännöi Naton ydinasepolitiikan seminaarin Helsingissä

Kuvan lähde Fanni Uusitalo, valtioneuvoston kanslia

Naton vuosittainen ydinasepolitiikan seminaari (NATO Nuclear Policy Symposium) järjestetään 29.-30. huhtikuuta Helsingissä. Seminaari on järjestetty vuodesta 1992 lähtien ja se on liittokunnan ydinasepolitiikan vuosittainen päätapahtuma. Seminaari kokoaa yhteen korkean tason asiantuntijoita jäsenmaiden valtionhallinnoista ja tutkimuslaitoksista. Tapahtuma järjestetään Suomessa ensimmäistä kertaa.

”Ydinpelote on tärkeä osa turvallisuuttamme. Naton sisällä on käynnissä konventionaalisen puolustuksen vahvistamisen lisäksi myös ydinasepolitiikan uudistaminen. Tämän tapahtuman aiheina ovat muun muassa pohjoisen alueen näkökulmat pelotteeseen ja puolustukseen sekä ydinaseiden vaikutukset ja haasteet euroatlanttisilla ja indopasifisilla alueilla”, puolustusministeri Häkkänen sanoo.

Puolustusministeri Häkkäsen mukaan Naton ydinpelotteen tarkoitus on rauhan säilyttäminen, painostuksen estäminen sekä pelotteen luominen aggressiota vastaan.

”Venäjä ylläpitää ja kehittää ydinpelotetta, ja on koventanut ydinaseisiin liittyvää retoriikkaansa. Maan kanssa lisääntyvää sotilaallista yhteistyötä tekevä Kiina kasvattaa ydinasekapasiteettiaan. Pohjois-Korealla on ydinase ja Iran on lähellä sitä. Tässä maailmassa on selvää, että myös Natolla on oltava suojanaan uskottava ydinpelote, joka on yhdessä konventionaalisten suorituskykyjen kanssa erottamaton osa liittokunnan puolustuksen kokonaisuutta”, puolustusministeri Häkkänen sanoo.

”Suomen Nato-jäsenyyden merkittävin etu on vahvistunut ennaltaehkäisevä pelote, joka pienentää sodan uhkaa. Naton jäsenenä Suomen puolustuksen tukena on viime kädessä koko liittokunnan voima mukaan lukien ydinpelote. Olemme myös itse mukana suunnittelemassa ja tekemässä päätöksiä Naton ydinasepolitiikasta”, puolustusministeri Häkkänen jatkaa.

Lähde: Valtioneuvosto

Vastaa

GIPHY App Key not set. Please check settings

Keittiöpsykologi: pohdintaa uskosta ja uskomattomuudesta. Hyvästä ja pahasta eli kumpaa sutta ruokit!

Tekisikö mielesi kurittaa lastasi fyysisesti? Näissä Euroopan maissa se on yhä sallittua