Unkarin ulkoministeri Péter Szijjártó arvosteli jyrkästi eurooppalaisia poliitikkoja, jotka hänen mukaansa toimivat rauhanponnisteluja vastaan Ukrainan sodassa. ”On järkyttävää nähdä, että jotkut eurooppalaiset poliitikot yrittävät sabotoida Ukrainan rauhanneuvottelujen onnistumista”, Szijjártó sanoi torstaina Islamabadissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa.
Szijjártó osallistui yhteiseen lehdistötilaisuuteen Pakistanin ulkoministerin Ishaq Darin kanssa, maiden juhliessa diplomaattisuhteidensa 60-vuotispäivää. Hän korosti, että Unkari ja Pakistan pyrkivät tiivistämään kahdenvälisiä suhteitaan ja että maiden välillä allekirjoitetaan myöhemmin sopimus diplomaattipassien viisumivapaudesta.
”Me molemmat uskomme vuoropuhelun tärkeyteen,” Szijjártó sanoi. ”Katsomme, että keskinäinen kunnioitus tulee olla kansainvälisen politiikan perusta – ei tuomitseminen, moralisoiminen tai muiden nurkkaan ajaminen.”
Szijjártó painotti, että Unkari ja Pakistan ovat yksimielisiä siitä, että kansainvälisen politiikan tulisi perustua suvereniteetin kunnioittamiseen eikä valtioiden sisäisiin asioihin puuttumiseen. Hän myös kritisoi maailman jakamista blokkeihin ja korosti yhteyksien rakentamisen merkitystä.
Lehdistötilaisuudessa Szijjártó allekirjoitti Pakistanin kanssa kulttuuriyhteistyösopimuksen, jossa painotetaan erityisesti arkeologista yhteistyötä. Molemmat maat ovat hänen mukaansa ylpeitä historiallisesta perinnöstään sekä taistelustaan itsenäisyyden ja suvereniteetin puolesta.
Ulkoministeri nosti esiin myös Afganistanista kumpuavan terroriuhkan ja varoitti sen aiheuttamasta laittoman siirtolaisuuden kasvusta kohti Eurooppaa. Hän kiitti Pakistanin toimia terrorismin vastaisessa taistelussa ja kuvaili molempia maita ”maailmanlaajuisen rauhan leirin ylpeiksi jäseniksi”.
Szijjártó jatkoi arvosteluaan eurooppalaisia päättäjiä kohtaan toteamalla:
”On järkyttävää nähdä eurooppalaisten poliitikkojen tekevän päätöksiä, jotka pidentävät Ukrainan sotaa – järkyttävää, että samalla kun lähes koko muu maailma Amerikasta Aasiaan ja Afrikkaan tukee rauhaa, juuri Euroopan poliitikot vastustavat sitä.”
Hän kehotti eurooppalaisia päättäjiä olemaan sabotoimatta presidentti Donald Trumpin rauhanponnisteluja.
Lopuksi Szijjártó totesi EU:n tarvitsevan luotettavia kumppaneita, kuten Pakistan, ja ilmaisi tukensa GSP+-kauppasopimuksen laajentamiselle vuoden 2027 jälkeen. Hän myös korosti Unkarin humanitaarisia ohjelmia Pakistanissa ja muistutti, että Unkari tarjoaa vuosittain 400 apurahaa pakistanilaisille opiskelijoille.
Asiasta uutisoi: Abouth Hungary
Stubbelo teki käsitäkseni tohtorin työn siitä miten eusta saadaan liittovaltio.
Käsitykseni mukaan sen pääsanoma oli tämä: jos eu:lla on yhteksiä vihollisia tai ongelmia, ja eu ratkoo niitä yhdessä, niin sen varjolla eu:sta sitten saadaan liittovaltio.
Eli jotta eusta saadaan liittovaltio, niin se vaatii yhteisen vihollisen.
Nyt sitten Stubb ja Stubbelomaiset provosoi venäjää jatkuvasti, ja samaan aikaan eusta yritetään saada liittovaltiota mm yhteinen puolustus budjetti.
Nyt stubbelo ja stubbelomaiset provosoi Venäjää koko ajan, näin eu saa yhteisen vihollisen ja ongelman, jota eu nyt ratkoo yhdessä, ja samalla yritetään saada eusta liittovaltiota.
Stubb on tunnetusti innokas eu liittovaltion tukija
Väitöskirjalla oli hyvin seksikäs otsikko: Joustava integraatio ja Amsterdamin sopimus
Vuonna 1999 Stubb väitteli filosofian tohtoriksi (PhD) kansainvälisestä politiikasta London School of Economicsssa.[4] Väitöskirjan aiheena oli Euroopan unionin joustava yhdentyminen.[5