in ,

Arctia tukemaan sotilaallista liikkuvuutta ja huoltovarmuuden turvaamista.

Jäänmurtaja Kontio Pohjanlahdella. (Kuva: Mikko Törmänen, Keksi/LVM)

Muutoksia Arctia Oy:n hallituksessa

Arctian hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi nimitettiin Kari Savolainen, joka toimii myös Lentorata Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Savolaisella on vankka kokemus yritysjohdosta, sillä hän on aiemmin toiminut muun muassa Finavian toimitusjohtajana. Hänen johdollaan odotetaan Arctian kykenevän vastaamaan yhtiölle asetettuihin uusiin vaatimuksiin.

Lisäksi hallitukseen nimettiin uutena jäsenenä valtiovarainministeriön kansainvälisten ja rahoitusmarkkina-asioiden alivaltiosihteeri Leena Mörttinen. Mörttisen tausta talouspolitiikan ja kansainvälisten rahoitusmarkkinoiden asiantuntijana tuo merkittävää lisäarvoa yhtiön hallitukseen.

Hallituksessa jatkavat varapuheenjohtaja Matti-Mikael Koskinen sekä jäsenet Kati Pallasaho ja Jukka Hölsä. Hallituksesta poistuvat puheenjohtaja Mats Rosin sekä jäsenet Sinikka Mustakari ja Regina Sippel. Liikenne- ja viestintäministeriö kiitti hallituksesta väistyviä jäseniä heidän arvokkaasta panoksestaan Arctian toiminnan ja turvallisen merenkulun kehittämisessä.

Arctia tukemaan sotilaallista liikkuvuutta,

Hallituksen muutosten taustalla on Arctia Oy:n määritelty uusi erityistehtävä, joka sisällytettiin myös yhtiöjärjestykseen. Erityistehtävänä on Suomen elinkeinoelämän kuljetustarpeiden sekä maan huoltovarmuuden turvaaminen erityisesti talvimerenkulussa. Tämä edellyttää keskittymistä pohjoisen Itämeren jäänmurtotoiminnan kustannustehokkaaseen ja riskittömään hoitamiseen.

Lisäksi Arctia tulee tukemaan sotilaallista liikkuvuutta ja tuottamaan merenmittaus- ja väylänhoitopalveluita, jotka liittyvät merivoimien varautumiseen ja valmiuteen kaikissa olosuhteissa. Tämä laajennettu tehtäväkenttä asettaa uusia vaatimuksia yhtiön johdolle ja toiminnalle.

Lähde: Valtioneuvosto

Vastaa

GIPHY App Key not set. Please check settings

Olkiluoto 2 käy vajaalla teholla jopa kevääseen asti

Yhdysvaltalainen yhteisö pelon vallassa – karhuiskuksi luultu kuolema paljastui brutaaliksi murhaksi