in

Suomi ja Ukraina solmivat terveysalan yhteistyösopimuksen

Suomen ja Ukrainan välillä allekirjoitettiin perjantaina 18. lokakuuta 2024 Helsingissä kahdenvälinen sopimus terveydenhuoltosektorin yhteistyöstä. Suomen puolesta sopimuksen allekirjoitti sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso ja Ukrainan puolesta terveysministeri Viktor Liashko. Tilaisuuteen osallistuivat myös molempien maiden pääministerit.

Ministeri Juuso kertoi sopimuksen taustasta ja merkityksestä. Hänen mukaansa Ukrainan ja Suomen välinen yhteistyö terveyssektorilla on molemmille osapuolille tärkeää, ja Suomi voi hyötyä Ukrainan kokemuksista erityisesti kriisiaikojen terveydenhuollon järjestämisessä. Juuso ja Liashko vierailivat Helsingissä myös Uudessa lastensairaalassa.

Ukrainan terveysministeri Viktor Liashko totesi, että sopimus on osa laajempaa teknistä yhteistyötä, jonka perustana on huhtikuussa 2024 solmittu Ukrainan ja Suomen välinen turvallisuussopimus. Hän korosti maiden välisten suhteiden vahvistamista ja yhteistyön tärkeyttä terveydenhuollon alalla.

Sopimuksen myötä maiden välinen terveydenhuollon yhteistyö käynnistyy käytännön tasolla, ja seuraavaksi aloitetaan yhteistyön konkreettinen valmistelu. Myös muut Pohjoismaat ja Baltian maat ovat tehneet vastaavanlaisia sopimuksia Ukrainan kanssa.

Vastaa

GIPHY App Key not set. Please check settings

Yhdysvaltalainen yhteisö pelon vallassa – karhuiskuksi luultu kuolema paljastui brutaaliksi murhaksi

Erdoğan vaatii YK:ta asettamaan asevientikiellon Israelille