in

Erdoğan vaatii YK:ta asettamaan asevientikiellon Israelille

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on esittänyt asevientikieltoa Israelille, pitäen sitä tehokkaana keinona estää Israelin kansainvälisen oikeuden loukkaukset. Erdoğan otti kantaa asiaan tavatessaan 3+3 Kaukasian rauhanmekanismin ulkoministerit perjantaina.

Tapaamisen jälkeen julkaistussa lausunnossa Erdoğan totesi, että Israel etsii provokaatioita kiristääkseen alueen jännitteitä entisestään, ja että alueellinen sota on päivä päivältä lähempänä, ellei tulitaukoa saada aikaan. Presidentin viestinnän osaston mukaan Erdoğan korosti asevientikiellon olevan tehokas toimenpide Israelin hyökkäysten pysäyttämiseksi ja että Turkki jatkaa tämän vaatimuksen esittämistä kaikilla foorumeilla.

Erdoğan otti Istanbulissa vastaan Azerbaidžanin, Armenian, Iranin ja Venäjän ulkoministerit osana Etelä-Kaukasian alueellisen yhteistyöfoorumin tapaamista.

Dolmabahçen presidentinvirastossa pidetyssä kokouksessa Erdoğan korosti Turkin sitoutumista Etelä-Kaukasian alueelliseen yhteistyöfoorumiin, jonka tavoitteena on ratkaista alueellisia ongelmia dialogin avulla.

Tapaamisessa keskusteltiin pysyvästä rauhanprosessista Etelä-Kaukasiassa sekä alueellisista ja globaaleista kysymyksistä. Presidentti Erdoğan korosti, että Turkki on sitoutunut foorumin tavoitteisiin ja pitää sitä tärkeänä välineenä alueellisten kiistojen ratkaisemiseksi vuoropuhelun keinoin.

Erdoğan ilmaisi tyytyväisyytensä alueen edistymiseen kohti kestävää rauhaa ja lupasi jatkaa tukensa antamista Azerbaidžanin ja Armenian rauhanponnisteluille.

”Etelä-Kaukasuksen siirtyminen kohti kestävää rauhaa on rohkaisevaa,” Erdoğan sanoi. Hän lisäsi, että foorumin institutionaalistaminen lisäisi sen tehokkuutta dialogin mekanismina.

Lähde: Daily Sabah

Vastaa

GIPHY App Key not set. Please check settings

Suomi ja Ukraina solmivat terveysalan yhteistyösopimuksen

Reuters: Yhdysvaltain viranomaiset ovat paljastaneet massiivisen ruoka-avun varkauden Etiopiassa