in

Keittiöpsykologi: Onko uudet ruokasuositukset terveen ruokavalion vihollinen. Päätätkö itse mitä syöt vai tarviitko ”ohjeita”

Nyt on taas tapetilla ruokaviraston uudet ravintosuositukset eli miten pitäisi syödä.
Jo aiemmat muuttivat ihmisten terveyttä. Eikä niin hyvään suuntaan noin pitkässä juoksussa. Tuli kaikenlaista ongelmaa. Liikalihavuutta, diabetesta yms.
Laittaa väkisin miettimään miksi normaalia perusruokaa pidetään epäterveellisenä.
Ruokasuosituksia väännetään aina epäterveelliseenpään suuntaan.
Liha on siellä huipulla sekä kananmuniakaan enää saisi syödä. Niistähän saa luonnollista energiaa.
Eikä se sovi kun pitää ”säästää luontoa”
Eikö ihminenkin ole osa luontoa.

Kun asioita miettii niin Kääntämällä kaikki päinvastoin on paljon terveempi keho ja virkeämpi mieli. Ihminen voi kokonaisvaltaisesti paremmin kuin noudattamalla suosituksia kun ”joku toinen muka tietää paremmin” ei osata ajatella itse – tässäkään asiassa.

Kun syö lihaa, munia ja käyttää voita ruoanlaittoon niin saa riittävästi energiaa eikä ole jatkuvasti nälkä. Lisäksi miksi pitää ”suositella” ihminen on itse itsensä paras asiantuntija. Kyllä Keho kertoo mitä se tarvitsee. Mitä kasviksiin tulee niin kauden kasvikset on parhaita ja kotimaisia.

Myös tuo ”ympäristövaikutukset” tökkii.
Eikä ruokaa kuulu ”politisoida” kuten nyt tehdään. Saadaan ihmiset pysymään sairaina. Terve ihminen on lääketeollisuuden kauhu.

Lisäksi kun suomalaiselle suositus on yleensä vielä samaa kuin pakko niin ihmiset ei osaa ajatella itse.
Kaikkeen pitää saada ohjeet.

Minusta lihaa ja kananmunia pitää syödä. Kasvikset sitten hyvänä lisukkeena. Sekä punaista maitoa ja kunnon juustoa ei mitään ”kengänpohjaa”
Pysyy lihakset ja keho terveenä sekä on energiaa tarpeeksi eikä jatkuvasti nälkä.
Ihminen tarvitsee myös rasvaa ja suolaa.
Aivot tarvitsee rasvaa.
Hiilihydraatit tai liika sokeri.
Niitä ei niin tarvita vaan vähemmälläkin pärjää. Tosin leipäfriikkinä kyllä syön leipää mutta täysjyvää tai ruisleipää. Vaaleat taikinamössöt jää kauppaan.
Tällä paatoksella en suinkaan mollaa kaikkea ruokaa. Joskus maistuu hyvä salaatti mutta siinä pitää olla muutakin.
Lempisalaatti on kotona itse tehty tai kaupasta missä sen täytteet voi itse valita.
Silloin mukaan eksyy pekonia, naudanlihaa, katkarapuja, fetajuustoa….
Mitä kulloinkin tekee mieli.

Lisäksi kun muistaa liikkua ja nukkua riittävästi niin keho ja aivot voi hyvin.
Sekä muistaa kuitenkin että kaikkea kohtuudella. Liika on liikaa aivan joka asiassa.

Mutta eniten minua surettaa koulut ja vanhainkodit, hoitolaitokset.
Koulussa lapset voi vielä jättää syömättä ja syövät sitten kotona kunnon ruokaa jos vanhemmat on fiksuja eivätkä orjallisesti elä jonkun suosituksen mukaan vaan ajattelevat itse mikä on terveellistä.
Mutta vanhukset eivät voi itse päättää ja ovat toisten armoilla. Moni vanhus voisi paremmin jos olisi enemmän kunnon liharuokaa ja vähemmän lääkkeitä.
Liikkuminen arvoonsa sekä nukkumaan kun on väsynyt eikä aikataulun mukaan.

Että tämmöistä ajattelen.
Onneksi itse saan syödä mitä haluan sekä teen ruokani itse kunnon raaka-aineista.
Kevyttuotteet ja prosessoidut valmisruoat jää kauppaan.

Mikään ei voita kunnon pihviä. Hyviä valkosipuliperunoita ja lasillinen punaviiniä sen kera tai jos ei nauti alkoholia niin punaista kuitenkin eli täysmaitoa. Jos maito ei sovi niin puhdas vesi on erittäin hyvä ruokajuoma.
Että sillee…

Se siitä ruokakolmiosta. Se on edelleen nurinpäin ja pysyy.

Vastaa

GIPHY App Key not set. Please check settings

Lahti menestyi Euroopan älykkään matkailun pääkaupunkikisassa

Yhdysvallat kehottaa Ukrainaa alentamaan asevelvollisuuden ikärajaa – tavoitteena vahvistaa rivejä Venäjää vastaan