in

Keittiöpsykologin: Suo siellä, vetelä täällä. Ajatuksia EU:sta eli ”vääränkurkun direktiivi”

Tämä kirjoitus ei ole historian kuvaus eikä muutenkaan muuta kuin omia ajatuksiani kyseisestä instanssista.
Pohjautuu löyhästi tositapahtumiin.
Eli kirjoittajan omia ihmisiltä kuulemiani asioita, omia kokemuksia sekä ”meidän jokapäiväisen mediamme” kertomaa vuosien varrelta.
Eikä tässä edes ole kuin muutama poiminta koko ajalta. Pisara meressä.
Saa olla eri mieltä tai korjata.

Kaikki fakta löytyy kun vierailee netissä. Tai oikeastaan se mitä ihmisten halutaan tietävän. Se mitä todellisuus on pitääkin sitten kaivaa muualta. Ei ole niin tavan ihmisen tiedossa eikä kaikki edes hyvää.
Kun asioita kaivelee niin langat johtavat ww2 aikoihin ja samat nimet löytyy historiasta kun alkulähteitä selaa
Kannattaa ottaa selvää asioista
On aikas paljon luurankoja kaapeissa.

Mutta sitten itse asiaan.
Muistan vielä ajan kun meillä suunniteltiin EUhun liittymistä. Syitä oli monia ja toinen toistaan hienompia asioita tarjoiltiin kansalle tuolta päättäjien palleilta… Mieleen on jäänyt kun silloin on helppo matkustaa. Ei tarvita kuin passi ja pankkikortti. Hammasharjankin voi sitten hankkia määräpaikasta. Sekä paksu nippu euroja. Hyvästi kaikki tylsät valuutan vaihdot ja tullitarkastukset siinä entisessä.
Kaikki on niin avointa ja turvallista.
Mutta Kuinkas sitten kävikään.
Senjälkeen onkin sitten sattunut ja tapahtunut vaikka mitä.
On menty kuin laulussa ”kovaa ja korkealta löytyy rahaa ja…

Olin itse aika skeptinen koko ajatuksen suhteen mutta ajat oli ankeat silloinkin niin ihmiset menivät lankaan. Järjestetyssä neuvoa-antavassa äänestyksessä vähän yli puolet kannatti joten sitten liityttiin. Kun äänestysprosenttia tarkastelee niin aika pienellä enemmistöllä läpi meni. Itse sanoin ei kiitos mutta tässä sitä sitten ollaan ”puhtaan persiin kanssa”
Kaikki on niin hyvin vai onko…

Kun sitten on seurannut mitä olemme saaneet. Tosin tähän 30 vuoteen mahtuu paljon kaikkea mutta kokonaisvaikutelma on enemmän ottava kuin antava. Tosin matkustaminen on tänään helpompaa. Asiaa vain vaikeuttaa se ettei kellään ole rahaa matkustaa. Kaikki menee elämiseen.
Direktiiviä pukkaa toinen toisensa perään eikä niissä tunnu olevan kovin paljon kansalle hyvää. Eikä aina edes mitään järkeä. ”ei päätä ei häntää”
Kurkun lisäksi on jäänyt mieleen kun säästetään muovia niin tuli uutuus.
Puupilli joka oli pakattu muoviin.
Että se siitä muovin säästämisestä.
Vääränlainen croissantti, porkkana on hedelmä, väärän mallinen banaani ja muuta kivaa

😁

Lisäksi kun Suomi oli ennen lamasta ja muistakin ongelmista huolimatta suhtkoht hyvä maa elää niin alaspäin ollaan menty kuin kissanhäntä. Oli hyvä terveydenhoito, terveellistä lähiruokaa, maatalous kukoisti.
Nykyään kaikessa pitää noudattaa EUn määräyksiä vaikka meillä on aivan erilaiset olosuhteet kuin muualla Euroopassa. Maatalouskin enemmän vuodenajoista riippuvainen joten kasvukausi Suomessa ei ole sama kuin vaikka Italiassa, Espanjassa tai edes Tanskassa joka kuitenkin kuuluu myös pohjoismaihin. Talvella ei paljon peltoa viljellä kun maat on lumen alla.
Eikä kasvateta etelän hedelmiä.
Kyllä aika paljon tuodaan hedelmiä tai muutakin muista Euroopan maista.
Sitä ”ilmastoa säästävää” rahtiliikennettä.

Nyt on vielä kiristetty maataloutta entistä enemmän. Karja ja maitotilat ovat vaikeuksissa. Pitkään saman suvun hallussa olleet tilat joutuvat lopettamaan kun toiminta ei enää kannata. Lisäksi pitää toimia kuin EU sanelee tai sanktioita tulee.
”Jalkapanta” kuin ehdonalaisessa olevalla kuten eräs maaviljelijä asiaa kuvaili. En tiedä yksityiskohtia mutta ei hyvältä kuulosta. Koska minusta parhaiten asiat tietää ja tuntee se joka työtä tekee eli se maanviljelijä tai karjankasvattaja niin jostain muualta joku kampaviineripoliitikko luulee tietävänsä asiat paremmin. Lisäksi tukiviidakko on aikamoinen. Olen kuullut kun maanviljelijät itse kertoo asioista.
Jopa senverran on alkanut verenpaineet nousta niin päättäjiä on muistettu viemällä maaseudun antimia ”sen ihtensä” muodossa eli paskaiset terveiset maanviljelijöiltä. Kun maaseudun elämä kiristyy niin tuotteita pitää tuoda ulkomailta koska kotimaan tuotanto ei riitä. Tästä tullaan sitten tuohon kuumaan perunaan eli ilmastoon jonka kiristys vaikuttaa myös maanviljelijöiden ammatin harjoittamiseen. Saa rakentaa tuulipuiston tai aurinkopaneelipellon ja kaataa puut ”pois tieltä” mutta jos haluaa laajentaa navettaa ja kaataa omalta maaltaan pari puuta niin se sepä onkin jo sitten ”luontokatoa” taas tulee sanktioita.
Että sillee….

Seuraavaksi sitten sarjassamme tuet ja pakotteet. Suomi on joutunut maksumieheksi kun italia tai espanja rakentaa uutta. Suomipoika maksaa kiltisti kun ”pääsee auttamaan sitä niin kovin koyhää maata” että voivat uusia keittiönsä. Toinen nämä pakotteet. Eihän sitä sovi tehdä kauppaa ihan jokaisen maan kanssa vaan pitää boikotoida. Varsinkin itänaapurimme on nyt ”kielletty kauppakumppani” lainausmerkeissä koska muut valtiot eivät ole tässä boikotissa satasella mukana kuten kiltti ja kuuliainen suomi. Kauppaa tehdään kuten ennenkin.
Suomesta on tullut takapajula monessakin suhteessa. Mutta kumman sokeaa kansaa edelleen täällä tallustaa. Kiroillaan mutta ei haluta nähdä mistä kaikki johtuu.
Euroopan maahanmuuttajavyöry vaikuttaa myös meille koska on jotain ihme ”kiintiöitä” meidän pitää ottaa kaikki vastaan muuten tulee sanktioita.
Onneksi jotkut maat on vähän heränneet eivätkä ole niin halukkaita vanhaan malliin.
Siinäkin EU uskollinen suomi tulee jälkijunassa. Tosin nyt on vielä uusi uhka eli miten selvitään ilman että pyssyt paukkuu ja luodit vinkuu kohta kautta maailman. Tosin se on nykyään vähän erilaista. Tuo sota meinaan. Ei tarvita kuin nappien painallus ja se on sitten siinä. Ainakin suurin osa planeetasta muuttuu elinkelvottomaksi.

Tässä olisi asiaa pohdittavana vaikka kuinka paljon niin että siitä saisi romaanin.
Tosielämästä maassa jossa asuu se ”maailman onnellisin kansa”
Tosin suomenkielessä sanalla onnellinen on myös toinen merkitys joka sopii paljon paremmin. Vanha kansa totesi kylän erikoisesta asukkaasta että tuo on ”vähän onnellinen” eikä se ollut positiivinen nimike vaan yleensä fiksumpi tapa sanoa että ”kaikki lusikat eivät ole kaapissa”
Tässä näitä joitain mitä on mieleen jäänyt ja paljon paljon muuta on vielä.

Kyllä suomen kansa on kärsiä saanut aivan liikaa. Veteraanimme pyörivät haudoissaan kun tätä nykymenoa seuraavat. Tosin joskus pitää todeta myös joidenkin ihmisten kohdalla ”sitä saa, mitä tilaa”
kun moni on sitä mieltä että eihän meillä mitään hätää ole kun tuolla kylillä asioista puhuu. Muualla on kuulemma ”paljon huonommin” Vain tuo itänaapuri on se iso pahis ja se ”maailman kamalin” Tosin siinä voi käydä vielä hassusti ja siinäkin on EUlla näppinsä  pelissä kun Suomi on niin kovin kiltti ja auktoriteettiuskovainen kansa että kaikessa totellaan ettei vaan tule sitä ”mainehaittaa” Tosin se maine on mennyt jo aikoja sitten menojaan. Suuresss maailmassa nauretaan meille.

Kyllähän ”päättäjät ja EU tietää” mitä on sinulle parhaaksi. Kun seuraat vaan ohjeita niin kaikki menee hyvin vai…

Toivotaan että pian vaihdamme EUn vapaaseen kauppaan ja lopetamme aseilla puhumisen. Mutta onko se ”mission impossible” aika näyttää miten käy. 

Vastaa

GIPHY App Key not set. Please check settings

Pankkipalveluihin helpotusta yhdistyksille ja pienyrityksille? – Valtiovarainministeriön työryhmä pohtii ratkaisuja

Myöhäisillan pohdintoja – Julius Kivi – 21.10.2024